Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، طبیعتا دانشگاه‌های بسیاری در جهان وجود دارد، این دانشگاه‌ها هر سال توسط برخی از نظام‌های ارزیابی جهانی مورد بررسی قرار می‌گیرند. هر یک از این موسسات شاخص‌های علمی و پژوهشی متفاوتی را در نظر گرفته و بر اساس آن نام برترین دانشگاه‌ها را مرتب و اعلام می‌کنند.

نظام‌ رتبه‌بندی شانگهای از جمله نظام‌های ارزیابی است که از سال 2003، بیش از هزار دانشگاه را بر اساس شاخص‌های مختلف ارزیابی و در نهایت نام 500 دانشگاه برتر را در سایت موسسه معرفی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیفیت آموزش در این نظام ارزیابی براساس تعداد فارغ‌التحصیلان برنده جایزه نوبل یا مدال فیلدز (با سهم 10 درصدی)، کیفیت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها براساس تعداد اعضای هیئت علمی برنده جایزه نوبل یا مدال فیلدز (با سهم 20 درصدی) و پژوهشگران پراستناد (با سهم 20 درصدی) سنجیده می‌شود.

در تولیدات علمی دانشگاه‌ها تعداد مقالات منتشر شده در مجلات Nature و Science (با سهم 20 درصدی) و تعداد مقالات نمایه شده در Social Sciences Citation Index (با سهم 20 درصدی) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سرانه عملکرد علمی هر دانشگاه براساس تعداد دانشجو و اعضای هیئت علمی از جمله شاخص‌های نظام ارزیابی شانگهای است که سهم 10 درصدی دارد.

سقوط دوپله‌ای رتبه کشوری دانشگاه امیرکبیر

ایسکانیوز در سلسله گزارش‌هایی رتبه دانشگاه‌های مختلف در نظام‌های رتبه‌بندی را بررسی می‌کند، در گزارش‌های پیشین به‌طور مفصل دانشگاه‌های کشور در نظام‌های ارزیابی CWUR از ابتدا تا کنون مورد بررسی قرار گرفت، در گزارشی دیگر نیز به وضعیت دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف در نظام رتبه‌بندی شانگهای طی 10 سال گذشته پرداخته شد.

این بار در نظر داریم شاخص‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در نظام رتبه‌بندی شانگهای بررسی کنیم.

جدول زیر بیانگر امتیاز دانشگاه صنعتی امیرکبیر در شاخص‌های مختلف است.

به دلیل آنکه این دانشگاه در کیفیت آموزش، اعضای هیئت علمی و تعداد مقالات نمایه شده در Social Sciences Citation Index در نظام ارزیابی شانگهای امتیازی کسب نکرده‌اند، از ذکر این امتیاز جلوگیری شده است.

با توجه به نمودار فوق می‌توان دریافت تعداد پژوهشگران پراستناد دانشگاه صنعتی‌ امیرکبیر در بازه زمانی 2016 تا 2018 افزایش یافته و از 31.5 به 33 رسیده است، اما امتیاز این شاخص در سال 2019 کاهش یافته و به ۳۱.۷ رسیده است. همچنین تعداد مقالات منتشر شده در پایگاه استنادی علوم اجتماعی( social science citation index) این دانشگاه تا سال 2017 با شیب ملایمی افزایش‌ یافته و به 15.4 رسیده است، اما پس از سال 2017 با افت امتیاز این شاخص مواجه شده و در‌ آخرین رتبه‌بندی شانگهای به 7.3 رسیده است.

سرانه عملکرد علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز تقریباً روند ثابتی را تا سال 2018 طی کرده است اما در سال‌ 2019 میزان شاخص عملکرد علمی این دانشگاه کاهش یافته و به 15.7 رسیده است.

رتبه 2019 دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نظام ارزیابی شانگهای نسبت به سال 2016 افزایش یافته است، سرانه عملکرد علمی و تعداد مقالات منتشر شده این دانشگاه در پایگاه استنادی‌ علوم اجتماعی نیز روند نزولی داشته است.

انتهای پیام/

31 / 320 دانشگاه صنعتی امیرکبیر رتبه‌بندی شانگهای ارزیابی پلی تکنیک

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی امیرکبیر رتبه بندی شانگهای ارزیابی پلی تکنیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۱۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه امیرکبیر از خیزش دانشجویان آمریکا در اعتراض به رژیم صهیونیستی

دانشگاه امیرکبیر طی بیانیه‌ای از خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی حمایت کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه امیرکبیر طی بیانیه‌ای از خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی حمایت کرد.

 

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

 

در پی سیاست‌های حمایتی و ضدبشری ایالات متحده آمریکا از جنایات رژیم منفور صهیونیستی، در روز‌های اخیر و به رغم بایکوت خبری، شاهد انتشار تصاویری تأسف‌برانگیز و شرم‌آور از سرکوب و برخورد خشونت‌بار پلیس آمریکا با اساتید و دانشجویان حامی فلسطین هستیم.


تصاویری که به روشنی مؤید رفتار‌های متناقض دولت آمریکاست که از یک طرف خود را به عنوان مهد آزادی بیان معرفی می‌کند و برای سایر کشور‌ها نسخه‌ی رعایت حقوق بشر می‌پیچد، اما از طرف دیگر؛ این‌گونه اساتید دانشگاهی و دانشجویان را به جرم حمایتِ مدنی از مردم مظلوم غزه، سرکوب، تهدید و اخراج می‌کند.


دانشگاه صنعتی امیرکبیر بار دیگر ضمن محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی، مواجهه‌ی بشردوستانه و شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و موضع همدلانه در دفاع از مظلومیت مردم غزه را تحسین نموده، سرکوب این اساتید و دانشجویان را توسط پلیس و دولت آمریکا که مؤید حمایت همه‌جانبه از جنایات رژیم صهیونیستی است قویاً محکوم می‌کند.

هیات رئیسه دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دیگر خبرها

  • کسب رتبه برتر فرمانداری درمیان بر اساس ارزیابی وزارت کشور
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • خیرونا برد، بارسا یک پله سقوط کرد
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • حمایت دانشگاه امیرکبیر از دانشجویان آمریکا در حمایت از غزه
  • حمایت دانشگاه امیرکبیر از خیزش دانشجویان آمریکا در اعتراض به رژیم صهیونیستی
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده
  • منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد